FRANSIZ LİSELERİ 9.SINIFA DOĞRUDAN GEÇİŞ SINAVI BAŞVURULARI VE KAYIT SÜRECİ 2021

Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Michel ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri’nin 9. sınıflarına doğrudan geçiş sınavı 16-17-18 Haziran 2021 tarihlerinde Saint Michel Fransız Lisesi’nde aşağıda belirtilen sıra, süreler ve saatler dahilinde gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek aday öğrenciler, Küçük Prens Orta Okulu, Neslin Değişen Sesi Orta Okulu ve Yeni Nesil 2000 Orta Okulu 8. sınıfını tamamlayıp 6 Haziran 2021 de yapılacak olan LGS ‘ye girmiş olan ve LGS puanı olan öğrencilerdir.

Sınav merkezi Özel Saint Michel Fransız Lisesi’dir.
Adres : Abide-iHürriyet Cad. No:17 Şişli
Telefon:0212 248 17 03

• 16 Haziran 2021 saat 8:45’de : Fransızca (yazılı)
  • 17 Haziran 2021 saat 8:45’de : Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı (yazılı)
  • 18 Haziran 2021 saat 8:45’de : Fransızca (sözlü)

SINAV BAŞVURULARI

• Fransız Liseleri 9. sınıfa doğrudan geçiş sınavı başvuruları aşağıda adres üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.
  • Sınav başvuru adresi: sinav_basvuru@sm.k12.tr

SINAVA BAŞVURU BELGELERİ

• Fotoğraflı Öğrenci Belgesi
  • Öğrenci Nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)
  • Veli nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)
  • Başvuru Dilekçesi

Başvuru tarihleri : 24 Mayıs 2021 sabah 8.00 de başlar.
31 Mayıs 2021 akşam 17.00’de sona erer.

SINAV ORGANİZASYONU KURALLARI HAKKINDA

• Her aday öğrenci okul kapısında karşılanarak bahçede bekletilmeden sınav salonuna alınır. Aday öğrenci velisi okul bahçesine alınmaz.
  • Sınav salonunda dezenfektan jel bulundurulacaktır.
  • İhtiyaç durumunda maske sınav merkezi tarafından tedarik edilir.
  • Okul binası içinde ve sınav salonlarında sosyal mesafe sağlanacaktır.
  • Aday öğrenci sınavda kullanılacak kırtasiye malzemesini kendisi getirir. (Kurşun kalem, tükenmez kalem, silgi, kalemtıraş vb.)
  • Fransızca Sözlü sınavı her aday öğrenci için randevu sistemi ile düzenlenecektir. Sözlü sınavı tamamlayan her aday öğrencinin ardından sınıfın dezenfeksiyon işlemi yapılacaktır.
  • Sınavını tamamlayan aday öğrenci beklemeden okul binasından ayrılır.

ÖNEMLİ: Önlemler ve düzenlemeler ile ilgili sürecin ilerlemesine istinaden ayrıntılı ve ek bilgiler paylaşılabilecektir.

SINAV ESASLARI HAKKINDA

• Fransız Liseleri 9. sınıfına doğrudan geçiş sınavının telafisi yoktur. Bu sınava öğrenci bir defa girebilir.
  • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı ve Fransızca sınavlarında başarılı sayılmak için her iki dersten de en az 70/100 puan almak gerekir.
  • Başarılı olan öğrencilerin sıralaması;
    • LGS puanına göre,
    • Fransızca Yeterlilik puanına göre,
    • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı Yeterlilik puanına göre,
    • Doğum tarihine göre, yapılır.
  • Kız ve erkek için ayrı kontenjanı bulunmamaktadır.
  • DELF sınavı belgesi 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş Sınavıyla ilgili bir geçerlilik taşımamaktadır.
  • Sınav sonuçları LGS sonuçlarının açıklanmasının hemen ertesi günü sıralanmış olarak ilan edilir.
  • Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Michel ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri varsa 9. sınıfa doğrudan geçiş kontenjanlarını kendi internet sitelerinde ilan ederler.
  • Sınav sonuçları Özel Saint Michel Fransız Lisesi internet sitesinde ilan edilir.
  • LGS puan (MSP puanı) ilanı tarihi MEB SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU’NDA 30 Haziran 2021 olarak belirlenmiş olup Fransız Liseleri 9. sınıfa doğrudan geçiş sınavı kayıtları MEB Kayıt takviminde değişiklik olmazsa 1 Temmuz 2021 itibariyle başlayacak olup detaylar web sitemizde daha sonra paylaşılacaktır.