2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı Kayıt Kabul Şartları

Özel Saint Michel Fransız Lisesi'nde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci kayıt kabul işlemleri;
Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Merkezî Sınav’da öğrencilerin alacağı Merkezi Sınav Puanı esas alınarak, Kayıt Koordinasyon Komisyonu kararları doğrultusunda oluşturulacak Kayıt Kılavuzu esasları ve kayıt takvimi dikkate alınarak taban puan ilanı ve ön kayıt-kesin kayıt yoluyla yapılır.

ÖNKAYIT İŞLEMLERİ

• Kayıt işlemleri kayıt-kabul kılavuzunda belirtilen takvime göre yapılır.
  • Önkayıt işlemleri ücretsizdir.
  • İlgili kayıt dönemi için açıklanan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin, önkayıt başvurusu işlemleri online olarak yapılır.
  • Yapılan başvurular kayıt görevlileri tarafından kontrol edilir ve önkayıt şartlarını taşıyan öğrencilerin isimleri puan sırasına göre önkayıt listesine eklenir.
  • Önceki bir dönemde önkayıt başvurusu yaparak bilgileri kontrol edilen öğrenciler, hızlı başvuru bağlantısını kullanarak tekrar form doldurmalarına gerek kalmadan yeni dönem için başvurularını tamamlayabilirler.
  • Önkayıt listesi ilgili önkayıt dönemi bitene kadar anlık olarak değişkenlik gösterir. Başvuruların tamamlanmasının ardından asil ve yedek kayıt listeleri sitemizde ilan edilir.
  • Önkayıt başvurusu yapıldığı dönem için geçerlidir. Her dönem için önkayıt başvurusu yenilenmelidir.
Önkayıt başvurusu için
Öğrencinin
  • TC Kimlik Numarası
  • Adı Soyadı
  • Anne/Baba Adı
  • Cinsiyeti
  • Doğum Tarihi ve Yeri
  • LGS(Liselere Giriş Sınavı) Puanı
  • Mezun olduğu okul
Velinin
  • Adı Soyadı
  • Cep Telefonu
  • E-posta adresi
  • Ev Adresi
bilgilerinin forma girilmesi gereklidir.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin işlemleri kayıt salonunda yapılır. İşlemlerin öğrenci velisi tarafından yürütülmesi gereklidir. Vekaletname ile yetkilendirilimiş kişiler okuldaki kayıt işlemlerini yürütebilir ancak banka hesap tanımlama işlemlerini yürütemeyeceği için banka işlemleri velinin şahsen yapması gerekir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • (LGS)Merkezi Sınav Puanını gösterir sonuç belgesi
  • Öğrencinin ve ebeveynlerin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi
  • Ebeveynler boşanmışlarsa velayet belgesi ve fotokopisi
  • Kayıt için gelen kişi ebeveynlerden biri değilse Anne ve Babanın(Ortak) noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi
  • Öğrencinin 6 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
  • Öğrenciye ait Aile Hekimliği Değerlendirme Formu
  • Öğrenci kayıt sözleşmesi (Okulda doldurulacak)
  • Peşinat ödendiğine dair dekont. (11.480TL)

• ÖDEME YAPILACAK BANKA VE HESAP NUMARASI :
    AKBANK FERİKÖY ŞUBESİ ŞUBE KODU 143 HESAP NO :138592
    ÖZEL SAINT MICHEL FRANSIZ LİSESİ
    IBAN:TR59 0004 6001 4388 8000 1385 92
    OKUL HESABINA ÖĞRENCİ ADI BELİRTİLEREK ÖDEME YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

*Kesin Kayıt işlemi sırasında AKBANK Feriköy şubesinde kredili hesap açmanız gerekmektedir.(Kayıt döneminde banka okulda bulunacaktır.)

Banka için gerekli belgeler:
Peşinat ödeme dekontu
HESAP AÇILACAK Velinin *nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
ikametgah yada şahsın adına kayıtlı fatura
Veliye ait gelir belgesi ( Ücretli ise maaş bordrosu, serbest çalışıyor ise 2018 vergi levhası, 2018 kurumlar vergisi beyannamesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi(ortaklık durumu)
Okul taksitlerini karşılayabilecek kira gelirleri ile ilgili kira kontratı, tapu fotokopisi veya bankalarda bulunan mevduatlar ile ilgili hesap cüzdanı )
SGK ‘lı Çalışanlar için hizmet dökümü

AKBANK İLETİŞİM BİLGİLERİ